Sunday, February 22, 2009

::Selamat Ulang Tahun Ke-23 kepada aku!::


Entry ini agak berbaur bangga,bongkak dan penuh dengan sifat kebanggaan melampau tetapi dijamin tidak akan mempengaruhi kreadibiliti aku sebagai penulis blog yang tegar..tengok pada gambar ini sudah tentu bukan??..hehehe..Cik H,sila jangan jeheles ye..

Hari ini,tanggal seluar dan baju 22Febuari 2009,genap umur aku 23tahun di muka bumi ini.Mengikut kepada rekod yang teracatit dalam surat peranakan aku,jam 5.04 minit pagi tadi,dengan berbekalkan berat 2.87 kg, aku sudah selamat dilahirkan.Jiran aku ketika itu aku sama sekali aku tidak kenali.Yang aku tahu ketika itu hanyalah,aku hanya ingi menangis apabila doktor itu menampar punggung ku ini agar aku menangis.



Bukan aku tidak mahu menangis,tetapi aku cuba untuk menjadi disiplin.Mengganggu keheningan pagi di Hospital Kuala Pilah adalah tidak harmoni bukan??hehehe..


Terima kasih kepada semua rakan yang telah dengan rasa sucinya telah menghabis kan kredit topup mereka untuk mengucapkan Happy Birthday kepada aku.Aku hargai.Ingin sahaja aku print kan segala msg2 wish birthday kalian untuk di frame kan di dinding rumah sewa ku ini..


Kepada Hajar,anda berhutang wish birthday aku tahun ni..Tahun depan anda wajib wish double ok??Saida pula,adalah menyedihkan apabila anda hanya ingat birthday teman baik mu,saudara Torek punya birthday tetapi tarikh keramat aku ni anda tak ingat..mau gadow kah??hahaha..


Hari ini sangat best.Menyambut birthday secara alakadar..KFC snack plate sudeh..makanan juga bukan??Terima kasih kepada Cik H kerana ingat tarikh keramat aku ini..Aku ingin berjumpa Cik H lagi..huhu..


Terima kasih kepada family ku di Seremban.Lauk2 yang sangat banyak semalam telah membuatkan perut ku ini memberontak untuk seboleh-bolehnya menerima tiap2 intipati hidangan itu..huhu..


Sesiapa yang inginkan aku untuk wish birthday kalian,drop in tarikh keramat anda di bahagian akhir entry ini.Aku janji..yakin..komentar akan dilayan..hahah..




nota kaki: umur 23 bermaksud aku semakin menghampiri tarikh akhir untuk aku menjadi jurutera..mahu kahwin~~


17 comments:

catt said...

selamat hari jadi alang..

AFIF-SAN said...

selamat hari jadi encik alang..
saye xmahu abiskan kredit utk msg anda..lebih baik saye msg dgn gadis..

jadi, cepat2 lah jadi jurutera..
boleh kite kerja bersama...

rimbunanHati said...

hehe..selamat selamat. dah abeskan kredit wish tadi. ni wish lagi..doakan. tak rugi pun. doa bnyk2 lagi bagus. sejahtera dunia akhirat.senyum selalu . ceriakan hatimu dgn zikir dan doa. moga cepat dpt jd jurutera..dan "nasi minyak" .Amin!

~huzaimah~ said...

alang tua!! haha.. weh, sapekah gerangannya "Cik H" tu?? ramai org di lua sane bername H... huhuhuhu

bongek de' villa said...

Selamat Hari Ulangtahun Lahir ke dunia ini cik alang..

nota cagu kaki : cik H boleh juga jadi cik Huzaimah mungkin? hahaha!

rsd said...

ak sje xnk wish...hahaha

Gee R3y3R said...

hahaha.. jawab lang sape cik H 2.. hahaha.. anyway epi belated birthday my fren.. sowi lmbt wish.. ats sbb yg xdpt d elakkan.. huhuhu

sHe pHa said...

sorry tak wish.
berada di bandar untuk urusan rasmi.
happy birthday alang.
muga pnjg umo dan murah rezeki.=)

nanarock said...

hapy bday 2 u
hapy bday 2 alang
hapy bday 2 u..
jk kamu ada dpn mata ku
akan aku nyanyikan dlm versi sing language..

zieda said...

besday kamukah?
selamat ulang tahun sayang..
(abes marah kang cik H tu..hukhuk..harap maaf, sy hanya menyanyi kan lagu y imran ajmain tuh..)
hahahaha...
en alang, selamat ulg thun y ke 23..rupe3nye kamu lagi tua dr sy ya,..hukhuk

idatazira said...

huwei.
sumpah2 xlupa wei.
aku xwish sbb:

1. aku tade num ko, siyesly. so, cpt bagi num hempon skang.
2. ko punye shoutbox gi mane? aku mmg nk drop wish bday da pagi smlm. tp shoutbox ko tade.
3. mlm aku igt nk wish kt fs, tp streamyx ni mengong mlm td. so, xdptla nk wish.

HAPPY BIRTHDAY MY EX-CLASSMATE DARI FORM 1 SAMPAI FORM 5, K.U., MATRIC-MATE, KAWAN AKU ENCIK ALANG.

[Wei, ringannye ko ms lahir.tp ble besa, mcm xringan pun. aku pun 3 kilo lebih tao. eheh. aku pun lhr pagi, kol 5.40 a.m.
lebih kurang ngn waktu ko lhr. sbb tu kot asik same je kls ngan ko]

hahaha.

sowila sbb komen ni da mcm satu entri plak.

yey.

hutang langsai!

:P

may all goods & blessing go your way.

hv blissful days ahead.

drexar said...

hahaha.. HAPPY BIRTHDAY ALANG!! Tak sangka dah 23 tahun eh ko sekarang? Hehehe.. Bile nak ajak datang makan nasi minyak hehehe

P/S : Yup aku ade jumpe muzafar kat Menara TM ari tu.. dia makin sihat haha

AFIF-SAN said...

konfem cik H stand for Cik Huzaimah...cewah!!!

iovantgarde said...

to catt:
terima kasih catt..akn aku ingtkan ucapan hari lahir dari mu ini..hehe

to afif:
ko mmg..klu gadis laju je ko msg kan..nway,thanx..

to sarah:
klu dulu time sklah bleh sambut bday serentak,kali ni sambut dalam blog je,,hehe

to huzaimah and kT:
cik H tu Huzaimah ke eh??kite pernah berpacaran kah??haha..kasi simpan ar cik H aku ni dulu..

to rasid:
k wish tak wish same je..make sure posisi aku sebagai striker adalah kekal 90minit dlm padang..ko nak beep no 23 kan??hahah

to ghazali:
q wish dari tanah seberang,,nanti tlg editkan layut aku ni bleh??hhuhu

to shepha:
ucapanmu kuterima dengan berbesar hati,,bangga tau..lalala~~

to diana hassan:
ak menantikan lagu bday dlm versi sing dari ko..aku akan tuntut nanti..haha

to zieda:
ye,,sy tua sedikit dari kamu..cik H tidak marah pn,,die sporting barangkali..hehe

to saida:
aku terpaksa create entry khas nak respon komen ko nie..hehe,,alasan ko cukup kukuh..aku rase betul lah..kite ni kene curse kot..setiap perkembangan aku same je ngn ko nie..huhu..sebaik U tak same..naya je..h0h0..in cae,klu aku lahir same ngn ko pon,kite kekel satu kelas kah time kat pdeh dulu eh??hahaha..nway,,thanx


to amal:
trimas2..nak mkn nasik minyak??tunggu ar kenduri kawen..cik H masih idak bersedia..ha,,depan umah aku ade kedai mamak..situ ada nasi minyak kot..hehehe



to all my prens::

thanx a lot..tak lupe gak kepada budak2 utem yang sudi memakse aku untuk membelanja kalian..hehe..

epy bday to Wan Penang juga..lelaki maskulin 2009!!

drexar said...

kedai mamak jual nasi briyani la en. alang haha.. :D

~huzaimah~ said...

woit sam.. mane de..
Cik H tu bukan aku laaa..
ye alang. rsnye xpenah plak kiter berpacaran. huhu..
aaaahh, tidak!! hentikan gosip ini!!
(dah mcm masuk melodi plak aku rs, huhu)

AFIF-SAN said...

ecece...ala, nganku jela..
ni wat penafian ala2 kat melodi kenape?alang tu hot kot...
calon laki maskulin juge...