Tuesday, January 13, 2009

::Peristiwa by peristiwa::

Aku agak banyak waktu senggang sekarang.Ketagihan untuk berblog seperti kurang dapat dikawal lagi.Lebih-lebih lagi apabila berpindah ke rumah baru dan perabot baru ini.Harap kalian suka.Minggu yang paling gumbira untuk aku sepanjang minggu ini.Lena terbuai dengan kenikmatan hidup seorang mahasiswa umpana tidak dibebankan dengan sebarang komitmen.Padahal berlambak lagi kerja yang perlu disiapkan dengan segera.Sessi mengambil gambar untuk pelajar tahun akhir UTeM,aktiviti main bola pada waktu petang, Anti Israel talk seakan tidak molek untuk tidak dikongsi bersama anda semua.Paksaan dari rakan2 untuk melihat senjata aku beraksi merakam segala aksi mereka terpaksa aku tunaikan.Kalau tak,mahu putus sahabatlah aku dengan mereka ini.
Kita mulakan dengan sessi mengambil gambar pelajar tahun akhir berlokasikan dan berlatarkan bekas pejabat bendehari UTeM.Mungkin itu sahaja port yang menarik bagi mereka kot.
~prepared for photography session~
Rata-rata semua rakan2 tahun akhir ini kelihatan sangat kacak dan cantik.Sehinggakan seperti tidak percaya dan tidak boleh diterima akal bahawa mereka2 ini semuanya sangat2 hensem dan kacak.Beratur panjang adik-adik junior yang perempuan untuk mengambil tandatangan atau bahasa kampung nya otograf dari abang-abang senior mereka ini.Demi mejaga nama baik pelajar tahun akhir,semua kehendak untuk tandantangan di buku-buku nota,di tapak tangan,di beg kuliah,kad matrik dan apa jua bentuk permukaan yang halal disentuh dicoretkan dengan sign-sign mereka yang hensem ini..haha
Hensem kan mereka??Kelihatan rakan2 pelajar perempuan masih lagi tidak percaya dengan tahap kemachoan mereka ini.Mana tidaknya,mana perut yang ke depan,bengkung terpaksa dikenakan,yang berjanggut panjang,terpaksa disisir rapi,hampir kepada menjadi belah tengah aku rasa.Yang tidak dapat menahan geram dengan penampilan diri sendiri pada hari itu,kamera enset menjadi pilihan untuk merakamkan aksi setahun sekali itu.
Aku terpaksa minta maaf kepada rakan-rakan perempuan yang ini kerana telah meng"black and white" kan gambar ini.Mereka mungkin telah menghabiskan masa selama satu malam untuk iron baju-baju mereka yang beraneka warna itu,tetapi aku telah menjadikan kepada mode ini.hehe..ayu kah mereka??Anda komen sendiri.Yang aku tahu,abg tukang tangkap gambar itu asyik memandang mereka tanpa kerdipan mata berlaku..huh..
~Bergaya dengan baju bengkel~
Tamat sessi bergambar,pekena roti planta bersama teh ais di Ikan bakar Malim pon layan gak.Petang adalah masa untuk beriadah.hehe
Main sampai tak hengat dunia,kalau di rumah,sah-sah dah kena hambat dengan imam surau berdekatan.Sehinggkan azan magrib berkumandang pon masih lagi berdegil untuk meneruskan permainan.Aku turut bermain,tapi apakan daya,disish keluar angkara ketidakcekapan aku untuk menjaringkan gol.huh..gol sekangkang kera cuma pada skala saiznya,mana mungkin untuk aku menjaringkan gol bukan??Last2,amek gambar lagi best..hehe Latihan akan dijalankan pada setiap waktu petang demi untuk persiapan menentang skuad Negeri Melaka yang akan beraksi untuk Pusingan awal Piala Malaysia nanti..Jadi,rajin2 kan diri anda untuk turun bermain bola ye.Main bola lagi best dari merokok..erkkk..betul kan statement aku ni??hehe Sudahkah anda semua memboikot barangan Israel IsaraHell??
Meluangkan masa untuk berkempen memboikot Israel di MITC Hall.Kedatangan Dato' Mukhriz Mahathir telah menyuntik semangat para rakyat untuk secara sekeras-kerasnya menentang kezaliman yang telah dilakukan oleh Israel ke atas Gaza.Klik di sini untuk mendapatkan segala produk yang ada berunsurkan Israel.Bersama-samalah kita memboikot barangan Israel ini.
p/s:sangat letih menaip entry yang panjang ini.Semuanya asalah angkara perabot baru dalam kediaman ini. p?s/s:Gambar last itu sudah malas untuk diedit.Tampal terus je dari kamera enset.Terbaikdari ladang..hehe p/s/s/s:Terima kasih kerana sudi meluangkan masa untuk membaca blog yang panjang ini..terhibur tak??

9 comments:

fAriefArihan said...

adeyh!!! takdela pnjang sgt entry awk nie ceq alang... laen kali wat la pnjang lagi bley?? plzzzzz...

mcm setuju jew ngan slogan "maen bola lg best dari merokok"... heee

ps: nmpak sgt kamu ade byk mase terluang.. buatkn page sy lak bley...

iovantgarde said...

to farie:
hehe..samentare banyak waktu kosong ni kan,blog lagi best gak..hehe..harap2 dapat bethana layout ni..hihi
tlg buat utk page kamu??mesti nak ade unsur kaki dan ungu kan??

shatilah zakaria said...

adeh..sowie tak pasan lah kat sane.nape tak tegur? wuhuuu

penguin said...

mmg hensem2 n lawa2 sumenye...klu adk junior dr ukm nk otograf jgk bleh ke? nk mntk sign kt nset la...daa~~

iovantgarde said...

to shatilah:
bukan tak nak tegur,tapi gerun nak tegur,,kepala tu berbalut dgn kain palesti tu,,risau kene baling ngn batu je nanti,,hehe

to miss penguin:
jauhnye nak mintak otograf dari ukm eh..takpe..sile postkan enset kamu ye,,nanti akang ditandatngani..kih3

maHamdan said...

korang pinjam kata mane kot2 tu ha.

iovantgarde said...

bro kameraman tu yang punye..karcak tak??klu aku tau,ak pabnggil ko je jadi fotografer nye..hehhe

AFIF-SAN said...

hehe..eeh?puji lah?xkutuk pon tahu?
anda KU terhebat lah!kekeke....

shatilah zakaria said...

haha pulak..