Sunday, November 16, 2008

::Yubiyu Call up-Well done!!::


Sessi pengumpulan ahli-ahli blogger UTeM oleh YUBIYU telah berjaya dilaksanakan dengan jayanya pada pandangan aku,merangkap ahli yang mungkin freshie dikalangan mereka ini.Credit to Mr Popshovans kerana telah dengan rasa rendah dirinya telah berjaya merperkotak-katikkan para yubiyu sekalian,dengan memancing Liyana Jasmay turut bersama dalam sessi photogedik petang di Sabtu.Tak dapat tengok Liyana Jasmay live,tapi dapat tengok celup pon jadi ar.haha..

Sessi fotogediks bertempat di Taman Botani Melaka dan kawasan-kawasan sekitar yang berbatu-batan;sesuai untuk aktiviti lompatan maksima sambil meng'shoot' gambar. Senjata Popshovans dan sahabatnya,Meijot sangat-sangatlah berjasa pada petang ini ekoran kewudan kamera-kamera picisan termasuk kamera aku yang gagal untuk menghasilkan angle tangkapan yang menarik dan boleh dijadikan kenangan abadi sepanjang malam.Ekoran kepicisan kamera aku,maka hanya beberapa keping gambar sahaja telah dishoot dan boleh dikongsi bersama sebagai tatapan umum.

Kepada yang tidak kenal,selama ini hanya bersembang melalui Ym dan komentar serta membuat onar di blog para yubiyu yang lain,maka,hari ini,saling berdepan,saling bergandingan bahu melompat,dapat meluahkan apa yang tidak puas hati,kenapa tshirt dapat lambat,kenapa itu,kenapa ini,selesai..Salam perkenalan dari aku,fikriworld-alang kepada semua YUBIYU sekalian..heheh

~Diriku makan Mc Chicken tanpa mengajak orang lain..hahah~
~Warga Yubiyu seakan2 segan pada awalnya~

~Pendi menunjukkan aksi taring sebenar-pantang jumpa sebarang unsur lompatan~

~Popshovans (mane Liyana Jasmay ko??) sebagai pengelola sessi fotogediks~

~Kanak-kanak dewasa beraksi comel~

~Sekali lagi,Pendi cuba membuat onar~

~"Kumpulan" (sepatutnya Band kan) Wishbone a.k.a Al-Mawaddah~

~Ajib,ko berani untuk melakukan aksi seterusnya?~

~Sila abaikan eksperesi wajah setaip mereka~

~Liyana Jasmay yang dijanjikan~

~Cuba untuk memarketkan diri anda~

~Ana berusaha untuk memasukkan dirinya ke dalam kawasan sempit~

~Shepha dan Lanlegar(bukan namas sebenar) beraksi ala2 kaple~~D only bunga yang paling banyak gambar pada petang sabtu ini~

Di akhir sessi,kesemua yubiyu bermandikan peluh,bertemankan haruman kereta lembu,berjalan menuju ke pangkalan masing-masing.Hari ini,hari sabtu,hari di mana Taman Botani tidak dapat melupakan kunjungan para Yubiyu ini.Pertemuan akan datang akan dirancang lagi,bersama tshirt yang lain lagi dan semoga mendapat lebih ramai participant.Baru model2 variety sikit.haha

Lagi gambar YUBIYU boleh diperoleh di sini dan di sini.

15 comments:

sHe pHa said...

ahha.
muke sy ade.hehehe.

fAriefArihan said...

liyana jasmay? tersentak sekejap bace post ni tetibe plak sebut psl die..
kalau ade btol2 liyana jasmay jgn lupe jemput sy! hehe

razifmustapha said...

trick aku pancing liyana jasmay agak-agak berjaya, hakhak. terima kasih kepada anda kerana mai join, sowi kalau buat tertunggu2, aku memang tak pandai nak merancang, merapu aku paling top, pepehal salam perkenalan, lu memang sempoi, cepat mesra. hahah

sHe pHa said...

mst tak nyesal kan sy ajak g jugak.
kalo tak awk tak knl la sy yg comel dan ajib yg kacak bergaya.wah3.

unbelievable hr tu sy ade sedikit perasaan malu sbb ramai yg tak ku knali....

shepha = malu??

iovantgarde said...

to shepha:anda mmg sorang yang comel pon..dan tk nampak pon riak muke anda pemalu..hik3..

to farie: mule2 ingtkan liyana jasmay tu betul gak,tapi,diriku pon tertipu gak sebnanye..huhu

to ajib:trimas sebab handle fotogedik bak kate shepha..tak pernah dlm sejarah hidup ak org amek gambar time ak melompat..haha

razifmustapha said...

dah memang keje aku suka tangkap gambar orang, gambar aku sendiri takde org nak tangkap ke? huhu

adil said...

hehehe... aku pun ada.
heiya, aku pon tertipu liyana jasmay ada dtg. siot r... hehehe....

iovantgarde said...

ajib,nasib tuan punye kamera..gambar sindri takkan ade org nak amekkan..haha..

adil,standard ar pembohongan..tapi,cute gak celup nye liyana jasmay..kih3

shatilah zakaria said...

shepa : anda sangat malu pada hari itu.dimana semangat photogedikers dlm diri anda?

fikri : nk gambar...

iovantgarde said...

to shatila: akan dihantar melalui ym atapun lawati photobucket ye..link akan diberi melalui ym..hehe

Fendy said...

haha. salam perkenalan

topo said...

nak gambar gak weh.. hohoho secara jujurnya.. baru masa gathering tu la aku pernah tau pasal blog ko ni.. hohooho

chokilala said...

aku tau blog ni tapi masa tu aku ingat mcm word 'lalang' je. rupanya fikriworld-alang. hoho. hi tuan tanah. org pertama yg berkenalan

Lang Legar said...

salam perkenalan alang..
haha walaupun malu2 kucing semuanya tapi proses perkenalan dan pecah ais berjalan lancar kot..lau xpecah ais mungkin pecah lutut sebab sumer orang sakan melompat..
owh langlegar hanya nama pena nie hoho..

abes la aku sudah interprem lam blog ko haha

iovantgarde said...

to topo: klu ak tak g gath kelmarin,,sah2 blog ak ni kureng popular sampai ak grad kot,,haha

to chokilala: lalang pon lalang lah,,janji dapat bergambar dgn ko..

to lanlegar: ak tak kisah pon ko nak intrframe manyak kali kat sini,,bar femesh,,haha


salam perkenalan kepada semua