Saturday, April 25, 2009

::Kembar itu menawan::

Aku memang suka pada pasangan kembar.Sangat kelakar dan menghiburkan keletah mereka apabila melakukan sesuatu.Pasti bahagia kan kepada pasangan yang memeiliki anak kembar.Kata orang,kalau nak anak kembar,banyakkan makan timun dan petola masak sup.Ini kerana petola lebih kurang sama dengan timun bukan?Cuma petola itu menggerutu sedikit kulit beliau.Tidak mengapalah,anak kembar pon akan berlainan dari segi kemulusan kulit bukan??hehe

4 tahun aku belajar di UteM ini,aku sempat berkenalan dengan sorang ni.Aku tidak tahu beliau mempunyai adik kembar.Sekarang adik kembar beliau sedang gah menghabiskan pendidikan Perubatan di India.Mengapa India??Aku tidak tahu.Sila bertanya pada tuan punya badan merangkap kembar sulung ini.

Nama member aku ni Khairul Anuar b Ahmad.Tidak pernah aku bertanya tentang nama asal kembar nya ini.Yang penting,kembarnya tampak lebih matang dari usia.Janggut nya mengalahkan ahli ilmuan yang sentiasa mementingkan penampilan diri.hehe..Aku mengagak,nama sebenar kembarnya adalah Khairul Anuar Berdua b Ahmad rsanya.Betul kah??

Anda ada cadangan untuk nama kepada kembar sahabat aku ini tak??sila lah beri kan nama beliau di ruangan kmen ya.Aku hargai nya.Untuk kepastian,aku akan bertanya kepada Khairul Anuar Ahmad ini untuk mengetahui nama sebenar kembarnya. Mari kita layan satu daripada gambar kembar ini apabila bersama.Serupa bukan??hehe

Anda mahu anak kembar?amalkan makan petola+timun masak sup ya.Kalau tidak jadi,jangan salahkan aku kerna itu sekadar andaian aku sahaja.

Kredit to mr Buntey kerana mengedit gambar ini..hehe..Kalian tertipu..Maafin gue..ini entry suka-suka sementara menunggu perlawanan Kelantan Vs Selangor sebentar lagi.Sila klik read more untuk melihat rupa kembar dari kelas aku ini.

18 comments:

kaynahana said...

hah?
dieorg nie..
betul2 kembar ke?
seryes ke Alang?

KembokeciK said...

ngahahaha....kyna kene kencing lang..tahniah kepade ang kerane berjaye memperdaya beliau..ahaha...salah petue ko tu lang...nak ade kembo...berkenalan aa ngan kembokecik..ahahaha

iovantgarde said...

@kaynahana
haah,,diorang betul2 kemb..kembo nye belaja kat India..amek kedic kot..

iovantgarde said...

@KembokeciK
eh kemb..ni gamb betul nie..mane ade aku edit2..haha

tak betul eh petua aku tu..kih3

ameenahaziz said...

alang..aku mmg tak ska penipu..huhu.edit gmbr nmpk gler2..kantoi sdah..famili aku ada gak kembar..akak sulung aku dgn adik aku..mmg aku leh cam la gmbr edit..

iovantgarde said...

@ameenahaziz
hahha..terkantoi sudah..kan aku dah state tu gambar edit..buntey yang buat..hehe.

wow!ade dua org kembq tu..mk hg mkn petola timun masak sup ka??kih3..

bongek de' villa said...

mongek.
aku pun agak tertipu dalam keliru.
tak mungkin muke exactly same cam tu..
kalau kembo siam bleh le caye..
masih belum pro encik yg mengedit gmbr ni...huhu~

p/s: kakak aku pon kembo gak.. tp mak aku x mkn pun mcm ko ckp tu...hehhe~

paknat a.k.a MANGSA!! said...

ooo.....sepeninggalan aku ke kuala lumpur ada cobaan membusukkan nama aku rupanya...hahah...sengal ko alang...aku skdar suka sm suka ngan buntey edit gmba ni..tp akhirnya mencetuskan gosip panas..mmg melodi..muhahah

k0m4nd3r said...

kambing tul.. wakakaka.. kembar la sangat..

iovantgarde said...

@bongek de' villa
Muke nye mmg exactly same member aku ni..siyes aku tipu..haha..
jgn marah ar..

hermm..betul ke mak ko tak amalkan pemakanan sihat mcm aku cadangkan tu untuk mendapat anak kembar?maybe ade petua lain kt kan..hehe

iovantgarde said...

@3188661609558780062.0
kalau tak melodi,ak takde lah hupdate gambar ko ni nat,,kih3..ape kah name kembar ko ni nat? kompius aku ni..huhu

iovantgarde said...

kembar ar ni..kembar dalam photshop..haha

agak2 dulu mak makan sup timun + petola tak?tu untuk kembar siam kan?

klu kembar tahun mkn sup kambing ngn sup ekor serentak kot..haha

idatazira said...

bagus bagus.
maksud tersirat petua alang ialah "makan secara sihat, lebihkan makan sayur-sayuran"

walaupun beliau buat cerita pasal kembar, tapi ada terselit unsur2 kesihatan.

sy bangga dengan anda.

iovantgarde said...

@idatazira
betul2..makan maknan yang sihat..amlkan idup yang sihat..tak gitu cik dietatik saida??hehe

amalkan petua ini jika mahukan Adam beradik kan kembar,,hehe

idatazira said...

errrr.
suruh aku amalkan ke?

klu aku yg amalkan, adam dpt sepupu kembar je.

ish.
kompius I.

baiklah.
aku suruh akak aku amalkan.

haha

iovantgarde said...

@idatazira ya..aku tersilap..rupe2 nye yang perlu amalkan pemakanan yang sihat itu adalah akak ngko..bukan ngko..hehe

HeRRy D' PutRa said...

weh fikri...aku sebenarnyer mmg suke anak kembar...so, nnt aku kawen, ko doa2 kan lar kau dapat anak kembar eh...hehehe...

iovantgarde said...

@2368349510000869954.0

insyallah..amalkan lah petua aku nyatakan tue..hhehe