Wednesday, April 15, 2009

::Aku bakal menamatkan fasa satu::

Aiyak semua orang.Sila salam tangan rakan anda masing-masing.Besedia untuk mengembara ke alam angker.Haha..Entri ini aku tujukan khas untuk rakan-rakan yang sedang berhempas pulun nak habis kan degree di utEm.Atas permintaan orang-orang tertentu,semoga kalian terhibur hendaknya.
Pernah dengar nama UTeM??Nama asal tempat pengajian aku sekarang adalah KUTKM.Gemilang,terbilang dan cemerlang.KUTKM tidak ada sebarang bunyi seperti KUSTEM,KUITHO mahu pun KUKTEM.Jadi,jangan ada sebarang percubaan untuk membunyikan KUTKM dengan KUTIKAM..huh..Rakan2 BMCS,masih kalian ingat bernyanyi melalak dekat dewan seri Negeri MHS dahulu?Wan enang aku tahu sangat.Memang hbi anda berkaroke bukan??Ringan je tangan aku ni tahu..haha.(minta maaf dahulu kalau-kalau entri ini terdapat unsur tokok tambah.Semuanya bertujuan untuk menyedapkan cerita)
4 tahun bersama anda semua memang membuatkan kepala aku menjadi sedikit tidak betul.Pelbagai sikap dan peel aku kenal,ada yang best ada yang kureng,tapi apedehal kan.Yang penting berkawan.Aku memang menghormati rang tua,terutama Paknat Sahabat sebilik aku sewaktu Kolej Murni.Jangan marah ar Nat.Hang tetap hensem.Maintain 4 tahun duk sini,muka hang tak berubah.Teliti gambar di atas,sama kan??
Aktiviti belajar di rumah kedai,membuang air di tandas belakang bilik kuliah yang layak setaraf dengan saiz kedai fotostat,peristiwa kantoi tolong sign kan attandence untuk Peli,naik bas UtEm ke kelas dan makan di kedai Ayam percik antara rangkuman sorotan pengalaman yang tercipta,.Sumpah aku taknak makan kat ayam percik lagi kalau aku tahu kedai tu lah menyebabkan nama aku "Mat Ayam" kekal sampai sekarang.huh. Rasid,Peli belajar mana ntah sekarang ni kan?anda tahu??
Budak kos aku ada pasangan kembar seiras.Aku hampir pelik pada awal tahun pengajian untuk membezakan mana satu abang,mana satu adik.Kembar unik sebab sejak sekolah tadika,rendah,menengah sampai lah masuk U sama je.Masuk kolej penginapan pon bilik sama.motor sama,pc sama.Tapi si adik sudah liar sekarang..hehe..sudah berpunya rasanya..haha
Alhamdulillah.Kos aku masih lagi mempunyai penyeri kelas nya.Barisan gadis-gadis yang average hantaran nikahnya adalah dalam lingkungan rm10K ke atas mungkin wujud di kelas aku.Ini fakta atau auta?Aku tidak pasti.Tapi,best berkawan dengan diorang ni.Jujur aku katakan,aku serang yang pemalu..hahaa(sila tekup muka anda dengan kedua tapak tangan dan berlari ke dalam bilik sekarang).Tapi bila dah mula merapati dirang,so far so good lah.Memang masuk habis.Superb dan complete set.Hehe..boleh kite kapel??bak kata bang Bil.Aku tidak berani meletakkan gambar diorang waktu dulu dan sekarang.Memang dasat perubahan yang berlaku.tidak elok untuk tontonan umum.Silap2 aku juga boleh di gam.haha
Ya..gambar di atas adalah rumah sewa aku.Messy bukan?Jangan khuatir.Fenomena ini terjadi apabila tiba musim perayaan peperiksaan sahaja.
Final year di UteM kadangkala boleh menjadi satu mimpi ngeri kepada diri aku.Itu baru ambil degree.Macamana lah diorang yang habiskan master kan..huhu.Walauapa pun,UTeM tetap best.10 tahun lagi reunion kita buat di UtEm..Kampus induk nak siap dah tu..
p/s : Cik H,anda dahulu Utemanian jugak kan??kui3

13 comments:

catt said...

mengapakah gambar2 ku dikotak2 kn?alang...

iovantgarde said...

h0h0..itu special case catt..the choosen one..hehe

catt said...

apa yg special case nyer?cube story skit..

sHe pHa said...

sy habis awal sikit haha

catt said...

huhuhu..aku maseh menunggu penjelasan anda en alang..hahahahaha..

abg P said...

weh...weh..apsai gambaq ak ad ank panah??rosham noor ni lang..ko q haidar..org baru..hahha

AH Nyot said...

catt..mana hg tau yg gmbr kotak tue gmbr hg..perasan jer..

catt said...

aku tau lar..dh pkai jam kaler merah..sapa lg kalo bukan aku..huhuhuhu...

ameenahaziz said...

emmm.dh nak abis sudah.thnx a lot kwn2 bmcs..dak2 laki yg sempoi.aku leh go on dgn org yg aku rs ok..so,sape yg aku tak ckap tu,mknanya anda mmg brmasalah..pe pun,knl korg smua,mmg best bangat!!!ok,lpas 10tahun reunion ok???

KembokeciK said...

diingatkan...gua enggak ada yang empunya donggg...haisshhh...

KembokeciK said...

aaa....lagi satu...ape rope indon gambo aku kamu letak tu yop...cari le gambo muke da tue...haisshhh...tai tape...ahaha

abg P said...

sy berasa sgt sedih...(ulang 10 kali ya)..ayat2 cik minah sunggoh menyentuh hati....

iovantgarde said...

to catt:
takde pape rahsia pn nape ak kotakkan gambar hg tu..sebab saje je..hg kan gepren aku kan..haha

to kembo kecik:
Aku takde gmbr hg yang sopan sikit..men beduk je ar ga,bar tu..hehe

to kak meen:
syhdunye membace kmen anda..rase macam nak post entry sedih je..

to abg P:
Hg mmg rosam nur,,tapi aku Q edar..hahaha

to shepha:
sedap tak berkerjaya?haha..tan sri amacam??