Monday, February 2, 2009

::Holiday??or kursus Usahawan @ PD::

Aku sedah pulang dari berkursus selama 6 hari 5 mlm di Port Dickson.Nice to see,nice to attend.Kalau ade kelapangan,aku akan mengupload segala bibit2 story aku selama di sana.Tapi yang penting,yang rahsia,tetap akan menjadi rahsia selama-lamanya..haha..see next time..
Seperti yang aku janjikan,setelah hampir seminggu event ini berlalu,aku akan berkongsi sedikit pengalaman sepanjang berkursus di sana.Perkampungan usahawan mahasiswa generasi alaf Baru ini berlaku di Hotel Seri Malaysia Port Dickson.Semua perbelanjaan adalah ditanggung sepenuh jiwa raga oleh KPT aku rasa.UTeM hanya perlu mengeluarkan wang untuk bayar pemandu bas aku rasa..haha..So,kalau dah duduk hotel selama 6 hari 5 malam,sah-sah lah mereka2 ini mengambil kesempatan bukan?Makanan??superb lah dari maple di Melaka..Pancuran air yang dilengkapi dengan sistem pemanasan air global memungkinkan aku untuk mandi selewat jam 11malam.Siapa kisah bukan??Pekerja hotel tersebut tidak akan mengetuk pintu bilik aku..hehe Matlamat kursus adalah totally untuk menyediakan platform bagi para bakal graduanUTeM ini untuk mengusahakan sebarang bentuk bisnes untuk terus hidup di muka bumi.Pastikan pekerjaan itu halal.Jual orang pon halal juga kan??Jual orang untuk dijadikan orang gaji..hehe..Semoga kalian semua layak untuk mendapat pinjaman RM250,00.00 itu nanti ye..kalau ada sesiapa yang memerlukan rakan kongsi roger2 lah aku ye.. Aktiviti bermain laut adalah menjadi agenda utama peserta kursus kali ini.Pelbagai aksi yang langsung tidak memaparkan aksi lincah pelajar kos kejuruteraan dipamerkan oleh mereka.Aksi akrobatik juga menjadi pilihan untuk ditangkap muat dalam blog aku ini.
Rasid tidak suka bermain bersama air laut,Barangkali beliau ada kisah di sebalik cerita yang tidak mungkin dapat diungkaikan dengan kata-kata.
Sebuah filem bakal diterbitkan dan ditayangkan seawal tahun 2019 nanti.Dan satu boyband yang baru telah tercipta sepanjang perjalanan kursus ini.
Makana yang disediakan oleh pihak hotel secara keseluruhannya adalah menarik bagi aku.Atpi menurut pengalaman Raja Makan BMCS,Pok Jak,makanan nya agak kureng dari segi kualiti.Aku tidak tahu.Asal kenyang sudah memadai.Agak2 kalau da balun sepinggan kueh (5 biji jenis A,5 biji jenis B) kenyang tak??hehe
opss..permintaan rakan2 untuk menyiarkan gambar terhangat tidak dapat ditunaikan.Aksi beliau telah menggetar kan kepala lutut aku ni..haha.. Terima kasih kepada KPT dan semua rakan.Untuk blogger Podeh,ini adalah gambar aku bersama Hatta.Hatta batch Pedas 1999-2002 dulu.Kalian ingatkah?? Sekian..aku mahu pergi bersukan..Sukan itu penting kan..hehe

8 comments:

AFIF-SAN said...

juga ada agenda rahsia??ish..ish..

nat said...

aku taw apakah rahsia yg dimaksudkannnn....muhahahah

bud said...

mana gmbr...atok suh ltk gmbr pengkid kecik..dia nk buat modal..

rsd said...

weh pic peng kck tu dr blkg je apesal???tu pon dlm camera mario...ko nye xde lgsg...ceh!!!

Anonymous said...

rahsia biar la tetap rahsia..jangan dibongkar lg..kalu la gadis bertudung utem tu...opss..adakah ini dikira memecahkan rahsia???hahaha

KembokeciK said...

lang...apsal gambar2 ko upload ni nampak separuh je...mmg gitu ke atau die main trick ngan aku...hehe...lagi satu..gambau rasid ngan pak omak tu ko pakai photoshop ke edit???pakai lomo effect ke??

iovantgarde said...

aku upload dari photobucket gambar2 ni..klu pilih medium siza pon die jadi full gak..ingtkan nak gune flashlight effect tapi tak reti plak...huhu..gambar ni sume aku edit..photoscape je..photoshop aku tak master pon..huhu

maHamdan said...

terbaek tiltshift tow.