Tuesday, October 14, 2008

::Fofular kah namaku?::


Salam sejahtera kepada semua pengunjung blog ku ini..Agak lama tak posting entry..rasa kaget dan cuak bercampur nervous pun ada apabila tiap bait-bait kata cuba dinukilkan oleh penulis..perghhh..ayat sastera melayu tue..teringat macam nk jawb soklan KOMSAS Spm 2003 la plak..hehe

Penulis ingin berkongsi sesuatu yang amat dan agak menarik di sini..Bukan berniat untuk berasa bongkak,hidung tinggi dan sombong tak tentu pasal,tetapi atas perkara yang amat mengujakan diri penulis dan beberapa kerat rakan penulis..haha..

Ha..apa yang ingin dikongsi oleh penulis adalah mengenai nama penulis..Nama penulis "Fikri" telah digunakan untuk menamakan sebuah kampung di satu daerah terpencil di Terengganu..Kampung Fikri..(erkkk..kampung??pedulik ape ak kampung ke bando ke,,janji masuk sebagai name tempat kan??haha)

Masuk paper tue nama penulis..Bukti???Paper Harian Metro hari ni..Penulis sekadar memberi link untuk para pengunjung direct link ke sana..Bukan ke kampung Fikri tu..tapi ke website tersebut lah..haha..

Amek ni link die..KLIk SINI

Make sure korang kembali balik ke sini apabila selesai membaca tentang berita tersebut..haha..

Masa raya ke-5,ade gak terselit bite tentang Kampung Fikri tersebut dalam Paper Mingguan Malaysia..tak percaye??Klik sini plak

haha..bongkak2..bukan sebab ape pon..susah tu name nak masuk paper..At least kena buat kes dulu baru boleh masuk paper..wak lu nak masuk name dalam paper senang2 je..suh bapak ko open company paper sindri ar baru leh masuk name ko dalam paper nie!!"feeedback yang akan diterima kalau ada insan cuba membuat onar di pejabat editor dan suntingan surat khabar di Malaysia,,hahha..

p/s:agak nye name Fikri nie ensem kot..tu sebab dijadikan name kampung tu..hahah

WinkVeryAngryUndecidedStickingOutTongueSmileSickSarcasticPirateohnoesMoney-mouthLipsareSealedLargeGaspKissHotHeart

4 comments:

encikpundak said...

poyo siut. Orang sebut nama aku hari-hari time baca doa/al-fatihah pn tak sekecoh ni. hahaha

ameenahaziz said...

belah arrrr alang...klu buh nama alang,ada gak aku terharu..nama fikri????ada lg mnusia dlm klas kita taktau nama sebenar ang...sgt sedeyyyyy

iovantgarde said...

hehe..name aku tu mahal pundak..jarang disebut..ade ke orang nak letak nama ko jadi nama kampung?kampung amin?tak masuk siot..hehe

iovantgarde said...

K meen,,sape insan yang masih tidak mengenali name sebenar aku tu?meh aku rembat sikit beliau..haha..terganas plak